søndag 8. april 2012

Lammestek


Klassisk fransk lammestek, enkel og smakfull.

Antall personer: 6

Ingredienser:
1 lammestek
saften av en 1/2 sitron
12-16 poteter
5-7 tomater
olivenolje
3 ss smør
1 stor bunt kruspersille
6 - 8 båter hvitløk
1,5 dl strøkavring, griljermel
100 g revet parmesan
salt, pepper

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær potetene i skiver, skjær tomater i skiver. Smør en langpanne eller ildfast form med olivenolje legg lagvis poteter og tomater. Krydre med salt og pepper og ringle over litt olivenolje.
Finhakket persille og hvitløk blandes med strøkavring. Totredjedeler av denne blandingen blandes med 4 ss olivenolje. Den siste tredjedelen blandes med nyrevet ost og settes til side.
Gni steken inn med nypresset sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevtn utover hele steken. Stekes legges på potetskivene og steketermometeret settes inn. Stekes til termometeret viser 55-60 grader, eller ca 2 timer. Dryss resten av persille og osteblandingen over skru opp temperaturen til 225 grader og gratiner til det er sprøtt ca 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar