lørdag 7. april 2012

Gulrotbrød




(1 langpannebrød eller 20 rundstykker)

Ingredienser:
50g smør
1 pk tørrgjær
5 dl væske (2,5 dl vann og 2,5 dl melk)
2-3 ss lys sirup
2 ts salt
1 ts tørket timian (eller 2 ss frisk hakket)
3,5 dl finrevet gulrot
2 dl fint sammalt hvete
3 dl grov sammalt hvete
8-9 dl hvetemel (hold av litt til evt utbaking)

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre (spar litt hvetemel til evgt. utbaking), tilsett så finrevet gulrot, sirup, salt og timian tilsett fingervarm væske og elt deigen godt, deigen skal være ganske løs. Sett til heving i minimum 45 minutter, gjerne lenger.
Velger du å lage rundstykker ta deigen ut av bakebollen elt inn resten av hvetemelet og del deigen inn i 20 brød som legges på en bakeplate med bakepapir.
En enklere løsning, langpannebrød: Elt deigen lett i bakebollen og hell den direkte ut i en langpanne dekket med bakepapir dra deigen ut i formen med baksiden av en skje til den dekker nesten hele formen.
Hev rundstykkene eller langpannebrødet et lunt sted i 30-45 minutter. Pensle med olivenolje og dryss over havsalt og timian.
Rundstykker: Stekes ved 250 grader i ca 12 minutter.
Langpannebrød: Stekes ved ca 210 grader i ca 20 minutter.
Til pensling og strø:
God olivenolje til pensling
Havsalt
Timian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar