Antall personer: 4
Ingredienser:
4 kyllingfileter (a 150g)
10-12 poteter
Olje (Gjerne oliven eller raspolje)
2 sitroner
1 boks matfløte
1 fedd hvitløk
1 ss hakket frisk rosmarin (eller ½ ss tørket rosmarin)
20 oliven (grønne
eller sorte)
Server med salat
(link)
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Vask potetene og del dem i båter. Bland potetene med
olivenolje og salt og legg dem ut på en ovnsplate dekket med bakepapir., sett
potetene i ovnen på ca 230 grader, i ca 20-30 minutter.
Vask sitronene godt og del de i to på tvers. Stek sitronene
i stekepannen med snittflaten ned i ca 3-4 minutter og legg de inn sammen med
potetene når det gjenstår ca 10 minutter av steketiden.
Del kyllingfiletene i tre deler på langs, stek dem i en
stekepanne/gryte med olje og et fedd hvitløk i ca 2-3 minutter på hver side,
krydre med salt og pepper. Hell over fløten, rosmarin og oliven. La det småkoke
under lokk i 5-10 minutter.
Kyllingen serveres med sitronen de stekte potetene og
salat.(link)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar