lørdag 7. april 2012

Kylling med touch av Italia


Antall personer: 4

Ingredienser:
4 kyllingfileter (a 150g)
10-12 poteter
Olje (Gjerne oliven eller raspolje)
2 sitroner
1 boks matfløte
1 fedd hvitløk
1 ss hakket frisk rosmarin (eller ½ ss tørket rosmarin)
20 oliven (grønne eller sorte)
Server med salat (link)
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:
Vask potetene og del dem i båter. Bland potetene med olivenolje og salt og legg dem ut på en ovnsplate dekket med bakepapir., sett potetene i ovnen på ca 230 grader, i ca 20-30 minutter.
Vask sitronene godt og del de i to på tvers. Stek sitronene i stekepannen med snittflaten ned i ca 3-4 minutter og legg de inn sammen med potetene når det gjenstår ca 10 minutter av steketiden.
Del kyllingfiletene i tre deler på langs, stek dem i en stekepanne/gryte med olje og et fedd hvitløk i ca 2-3 minutter på hver side, krydre med salt og pepper. Hell over fløten, rosmarin og oliven. La det småkoke under lokk i 5-10 minutter.
Kyllingen serveres med sitronen de stekte potetene og salat.(link)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar