Antall personer: 3-4 personer
Ingredienser:
2 gul løk fin hakket
500g gulrøtter
3 cm revet ingefær
Revet skall og saften av 2 appelsiner
7 dl grønnsak eller kyllingbuljong
3 ss olivenolje
Salt
Pepper
Fersk koriander
Rømme/Matyoghurt
Fremgangsmåte:
Finhakk løken og ingefær. Riv det gul på skallet av
appelsinene og press ut saften.
Skrell og kutt gulrøttene i biter.
Varm opp oljen i en gryte og tilsett løk, ingefær og
finrevet appelsinskall surr det over middels varme til løken er blank, tilsett
buljong og appelsinjuice og kok opp, ha i gulrøttene kok i 10-15 minutter til
gulrøttene er myke.
Ta gryten av platene tilsett to håndfuller frisk koriander
og kjør stavmikseren i suppen til den har en kremet konsistens. Smak til med
salt og pepper.
Server suppen med rømme og fersk koriander, passer perfekt
sammen med gulrotbrød, se egen oppskrift. Gulrotbrød
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar