fredag 6. april 2012

Gulrotsuppe



Antall personer: 3-4 personer

Ingredienser:
2 gul løk fin hakket
500g gulrøtter
3 cm revet ingefær
Revet skall og saften av 2 appelsiner
7 dl grønnsak eller kyllingbuljong
3 ss olivenolje
Salt
Pepper
Fersk koriander
Rømme/Matyoghurt

Fremgangsmåte:
Finhakk løken og ingefær. Riv det gul på skallet av appelsinene og press ut saften.
Skrell og kutt gulrøttene i biter.
Varm opp oljen i en gryte og tilsett løk, ingefær og finrevet appelsinskall surr det over middels varme til løken er blank, tilsett buljong og appelsinjuice og kok opp, ha i gulrøttene kok i 10-15 minutter til gulrøttene er myke.
Ta gryten av platene tilsett to håndfuller frisk koriander og kjør stavmikseren i suppen til den har en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med rømme og fersk koriander, passer perfekt sammen med gulrotbrød, se egen oppskrift. Gulrotbrød



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar