lørdag 7. april 2012

Laks med ertesaus

















En enkel god og rask rett, som fort blir en favoritt.

Antall personer: 4

Ingredienser:
500 gr salmalaks, eller annen skinn og benfri laks
2,5 dl naturris
1 rød paprika
2 vårløk
1 ss raspolje
1 dl soyasaus
Nykvernet pepper
Salt

Ertesaus
4,5 dl frosne erter
1,5 dl kylling buljong
1,5 dl lett rømme evt. creme fraiche
1 ss hakket timian, gjerne frsik men tørket kan også brukes
Nykvernet salt, pepper


Fremgangsmåte:
Legg laksen i en vid bolle, fomr og heller over soyasausen. Kok naturrisen etter anvisningen på pakken. Fjern frøen fra paprikaen og del den i små terninger, vask og rens vårløken og del den i små biter. Sett til side.
Laksen bør ligg i marinaden 20-30 minutter. Ta laksen ut av marinaden tørk den med kjøkkenpapir. Ha raspoljen i stekepannen og når pannen er passe varm legg laksen oppe, gjerne i serverinsstykker. La laksen bli brunet 2-3 minutter på hver side.
Bland vårløk og paprika inn i naturrisen når den er ferdigkokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar