onsdag 20. juni 2012

Pai med purre chèvre og valnøtter


Dette er en vegetarrett med mye smak selv "min bedre halvdel" som er sterk motstander og all vegetarkost og i utgangspunktet veldig skeptisk til denne syntes dette smakte fortreffelig. Prøv selv !!


Ingredienser:
4 frosne butterdeigplater
4 ss smør
2-3 purrer, vasket renset og hakket
200g chèvre
salt og pepper fra pepperkvern

Valnøttsmuler:
2,5 del valnøtter
3 hvitløksfedd
4 ss valnøttolje
3 ss hakket persille

Fremgangsmåte:
La butterdeigplatene tine på benken mens resten gjøres klart. Smeltet smøret i en stekpanne og ha i hakket purre og salt la dette surre til alt er mykt, ca 20 minutter. Ta lokket av og la evt overflødig vann fordampe.
Start med å lage valnøttsmulene. Kjør valnøttene i en blender sammen med hvitløk og vann. Tilsett valnøttolje og rør inn persille. Legg butterdeigplatene på en stekeplate og spre valnøttsmulene over. Spar litt av valnøttsmulene, la det være ca 1 cm kant rundt. Legg så på dampet purre og skiver av chèvren (bruk gjerne Haukli chèvre med hvitmugg) stryss så på resten av valnøttsmulene. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter, til den er sprø og gyllen og osten bobler. Dryss på mer persille eller annet grønt og server med en gang. en frisk salat smaker godt til prøver Pære og paprikasalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar