onsdag 20. juni 2012

Foccacia




Dette Foccacia brødet smaker bare nydelig, eller som en av våre venner sa det; "Dette er som alkohol man kan bli avhengig". Det er enkelt å lage, det eneste som tar litt tid er hevingen, men det gjør seg jo selv mens du gjør andre ting. Her kommer oppskriften ! NAM

Deig:
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
1-2 spiseskjeer honning
litt salt
litt chili pulver
9 dl vann
tilsett så soltørkede tomater eller oliven.

Bland mel, oliven/finhakkede soltørkede tomater, gjær, honning, salt, chilli og vann og rør godt. Deigen skal være klissete. Sett deigen til heving 1-2 timer.
Lag oljedressingen - denne har godt av å stå en stund før du bruker den så lag den gjerne samtidig med deigen.

Oljedressing:
1-1,5 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano(ha saltkvernen fremme, og husk å kvern over litt ekstra salt før du setter den i ovnen.


Ha olivenoljen i en bolle press hvitløken, tilsett krydderurtene og la stå mens deigen hver seg.

Når deigen har hevet en god stund -den kan gjerne stå lenger enn to timer- slå all luft ut av deigen. Den skal nå være seig og klissete. Hell deigen ut i en langpanne som er dekket med bakepapir og fordel deigen utover. Hev deigen ca 45 minutter under et bakeklede. Bruk nå fingeren til å stikke hull i deigen, dypp fingeren i olivenolje før du gjør dette. Fyll så hullene opp med oljedressingen, bruk gjerne en teskje slik litt hvitløk og urter kommer opp i hvert hull. Hev sa deigen ca 1 time til ha så over resten av oljeblandingen og tilslutt et par dryss med saltkvernen. Stek brødet i ca 15-20 minutter på 200 grader, har du pizzafunksjon kan denne brukes siste halvdel av steketiden for å få en sprø og lekker bunn. La brødet hvile ca 15 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar